Full-Motion Video (FMV) shooters op de Philips CD-i

Iets unieks gebeurde op het gebied van Video gaming tijdens de vroege jaren '90. Ergens tussen de 2D games op de Cd-i philips Peacekeeper Revolveroude cartridge videospellen en de overheersing van korrelig 3D-games. Waren veel ontwikkelaars geobsedeerd door de rage genaamd "FMV." De afkorting staat voor "full-motion video", een techniek die gebruikt werd door veel gamebouwers om hun video spellen reeler te laten lijken. Hele spellen zijn ontworpen rond vooropgezette gebeurtenissen, meestal gefilmd met real-life acteurs en sets. De speler kon interactiviteit op verschillende momenten het verhaal verloop beinvloeden.

Het valt niet te ontkennen dat Philips de eerste was met de "real-time" spellen voor huis gebruik in deze periode. Een korte overzicht van alle FMV Schietspellen die op CD-i zijn uitgekomen. Dus Full Motion Video shooting games, die bestaande uit puur live videobeelden, rechtstreeks uit Hollywood:

Mad Dog McCree (1990)

Er zijn problemen in het oude Tucson Mad Dog McCree en zijn bende hebben de dochter van de burgemeester ontvoerd en de sheriff opgesloten. Schiet je weg naar de stad en schiet de desperado's in een klassieke live action shooting game, in de straten van het Oude Westen.

Who Shot Johnny Rock? (1991)

Reis terug naar de jaren dertig in deze actievolle gangster whodunit, om erachter te komen wie de populaire zanger Johnny Rock doodde! Je moet je verstand op scherp zetten en je pistool in de aanslag hebben als je navigeren door de donkere straten van deze stad op zoek naar wat aanwijzingen om u te helpen bij het oplossen van de zaak. Er is het gevaar op elke hoek en gevaarlijke personages die je liever niet wil tegen komen.
Who Shot Johnny Rock

Mad Dog McCree 2 - The Lost Gold (1992)

Stap terug in het Oude Westen, in dit avontuur vol actie tegen de gemeenste desperado's ooits. Mad Dog's is terug! En alleen jij kunt hem stoppen. Kies een van de drie gidsen en vecht je een weg door een verscheidenheid aan paden, in je zoektocht naar het verloren goud en keer terug terug naar je oud mission waar je de langste interactieve vuurgevecht ooit gefilmd het hoofd moet bieden. Alleen de snelste wapens krijgen Mad Dog McCree en zijn mede gezellen in de knieen!
Mad Dog 2   The Lost Gold

Crime Patrol (1993)

Ben de ultieme misdaadbestrijder in deze multi-level live action thriller schooter. Als Rookie ga je het gevecht aan tegen straatbendes en gewapende overvallers. Als je undercover gaat kom je oog in oog te staan met gangsters en drugsdealers. Bij het SWAT moet je het opnemen tegen bankrovers en motorganges!.. .. Maak het tot de top en kom bij de Delta Force team terecht en neem het op tegen de internationale terroristen.
Crime Patrol

Drug Wars - Crime Patrol 2 (1994)

Als je oorlog wilt, kun je oorlog krijgen! De Drug Koning Lopez en zijn hele drug distributieketen moeten in de knieen worden gedwongen. Drug Wars is een multi-level actie-thriller met van alles in petto. Van kleine straat drugshandelaren tot de grote stad kartels. Je vecht internationale drugskoeriers op de grens. En als je schieten vaardigheden goed genoeg zijn, zult je in gezet worden in Zuid-Amerika om de bron te vernietigen en Lopez aan te houden.
Drug Wars Crime Patrol 2

Last Bounty Hunter (1994)

Dus jij bent de nieuwe premiejager, waar de hele stad is over heeft. Je gaat het opnemen tegen vier vicieuze bandieten en hun bendes, hè? Nou, vreemdeling.  Jij hebt die blik in je ogen, die zegt dat je voor niks niet bang. Dat is goed, want er is genoeg om bang voor te zijn, met deze vier schurken.
The Last Bounty Hunter

Thunder In Paradise (1995)

Je zit midden in een avontuur, vol actie met  Hulk Hogan (Spence). Knal je een weg door drie mind-blowing actie en probeer om Spence's dochter te redden (Jessica), controle terug te krijgen van de MAJOR en verpletter je aartsvijand Rampike. Race met razendsnelhwis door het Caribisch gebied, aan boord van Thunder, een 45-voet high-tech marine boot. Neem de controle over van het wapen aan boord en verdedigen de Thunder van een douche aan dodelijke bedreigingen. Face down handlangers van de psychotische Rampike op de griezelige paden van Island Rossiter's. Ga het gevecht aan met de grote, een bio-humanoïde die op hol geslagen is, in een strijd voor het leven Jessica's!
Thunder in Paradise