Sony Portable CD-i Player - The intelligent discman

In 1985 startten de gesprekken tussen Philips, Sony en Matsushita voor het oprichten van een gezamenlijk multimediaplatform wat een concurrent zouSony intelligent Discman cd-i Portable player worden van de ook in deze tijd opkomende cd-rom-standaard. In 1986 werd de standaard cd-i grotendeels door Philips vastgelegd in het zogeheten "Green Book", op dezelfde wijze als hoe de audio-cd-standaard is vastgelegd in het "Red Book". Matsushita en Sony waren het echter niet eens met Philips en stapten beiden uit het cd-i-project. Het platform werd gelanceerd in 1991. Van de betrokkenheid van Sony en Matsushita in het cd-i-project zijn nog tekenen zichtbaar als het door Sony gedirigeerde Jigsaw-spel en de draagbare cd-i-speler van Sony genaamd "Intelligent Discman".

De Sony "Intelligent Discman"

is een moeilijk te vinden CD-i speler, iedere niet Philips CDi speler is al een uitdaging om te vinden en de kans om in Europa een Sony te vinden is klein.

Lees meer: Sony Portable CD-i Player - The intelligent discman

Ik wil iets aparts hebben!!

De volgende video-game-gerelateerde items zijn zo zeldzaam, dat je ze waarschijnlijk nog nooits gezien of van gehoord hebt. Ze zijn echt en er bestaan er maar een handvol van in de wereld.
In Theorie zou je ze nooits bezitten, als gevolg van rariteit en ze eigelijk nutteloos. Wat meteen de grootste probleem is, je vriend(in) zal het nooits goedkeuren om geld uit te geven aan deze speeltjes.
Kijken en dromen is ook al een hele ervaring en misschien heb je geluk en kun je eentje op de kop tikken......

Lees meer: Ik wil iets aparts hebben!!

Apple Quicktake | Digitale camera

Was onlangs bezig met de Apple triviant spel en er zitten altijd wel wat leuke historische vragen tussen. Zo ook een vraag over de Apple digitale camera, een camera die me voorheen nog niet was opgevallen....... Apple blijft een leuk merk en zeker als je hun geschiedenis een beetje door spit.

Apple quicktake digitale camera

Lees meer: Apple Quicktake | Digitale camera

4de & 5de generatie (Compact Disk) spelcomputers

Met de komst van de 16 bit spellen, steeg ook de vraag naar grotere opslagmediums voor de games. De gebruikelijke spel-cartridges,CD-base spelcomputers die Nintendo en Sega gebruikte voor het distributie van hun games, liepen tegen hun max aan. Enerzijds door de beperkte opslag capaciteit en anderzijds liepen de kosten van de cartridge flink op naar mate er meer geheugen nodig was.

In de 90er jaren, heeft zich een opmerkelijke verschuiving plaats gevonden in het medium, dat werd gebruikt voor het opslaan van games. Men is van cartridges overgestapt op de Compact Discs. Wat dit betekend voor de games was dat er meer mogelijkheden ontstonden. Om bijvoorbeeld van 2D-graphics, over te gaan naar 3D spellen of gebruikt te maken van Full Motion video beelden in spellen.

De eerste echte standalone CD-base console werd gelanceerd door Philips (1991) - de CD-i. in het zelfde jaar kwam Sega ook uit met een Add-on uit voor de Mega Drive spelcomputer en twee jaar eerder in 1989 had Nec al een Add-on ontwikkel voor zijn PC Engine.

Maar welke systemen waren er nog meer….. 

Lees meer: 4de & 5de generatie (Compact Disk) spelcomputers

Philips in2it Kidcom handheld

In2it in caseTot me stomme verbazing, is er over de Philips in2it handheld computer heel weinig informatie te vinden op het internet. Misschien ook wel logisch, omdat dit systeem echter nooit in productie is gegaan. Een magere 100 stuks zouden er gemaakt zijn (een heerlijk fabeltje), waarschijnlijk voor demo's of testpenals. In ieder geval zijn er 5 exemplare richting Finland gegaan om uitgebreid getest te worden op een onderwijsinstelling. Dus waar zijn de overige handheld systemen gebleven van de Philips Kidcom project...... Moet wel zeggen dat de naam creatief was "in two Informatietechnologie".

Lees meer: Philips in2it Kidcom handheld