Nintendo - Power Pad / Family Fun and Fitness / Family Trainer

Deze aanvulling voor de Nintendo 8 bit spelcomputer was uitgebracht door Bandai, eerst in Japan als "Family Trainer" en daarna in Europa en in Amerika Family Fun and Fitness als "Family Fun and Fitness". Kort na het uitbrengen van deze pad, werd deze alweer in een nieuwe jasje gestoken en door Nintendo opnieuw uitgebracht onder de naam "Power Pad". De Japanse en Europese versie en de originele Bandai US model waren gelijk aan elkaar en hadden geen verschillen. De Nintendo Power Pad had de zelfde techniek maar een hele ander design gekregen. Het idee achter deze pad was simpel,
- pak een videogame (iets wat ieder kind heeft, vandaag te dag),
- beweging (iets wat de jeugd te weinig doet)

En de family Trainer is geboren, een systeem dat kinderen laat spelen met hun videogames en onder tussen in beweging waren. Al klink dit naar een super idee, alleen was er te weinig draagvlak voor. Het was een innovatief gadget en populair in het begin. Na een tijd is de ?must have? weg van dit artikel en werd het niet meer verkocht. Achter af kun je wel zeggen; was er wel een markt voor, want welke gamer wilt nu zweten achter zijn computer zitten. Daarnaast kon je gemakkelijk valsspelen door achter de mat te gaan zitten en met de handen de buttons te bedienen. Ook kon je een vraagteken erbij zetten wat betreft de support van dit systeem op langere termijn. Want de Power Pad heeft net als R.O.B. en Power Glove maar een paar game gehad in de opstart fase en de belofte dat er meer zouden volgen. En die zijn er nooit gekomen.

Maar goed, de "Family Fun and Fitness" is een grote mat die je op de vloer moest leggen (lijkt een beetje op twister-mat). Op de mat zitten 8 push buttons en een kabel die je moest inpluggen in de NES computer. Nu nog zorgen dat je een spel hebt die geschikt is voor de mat en spelen maar. De Bandai mat is in vergelijking met de Nintendo versie toch al een zeldzame verschijning aan het worden. De Nintendo Power Pad zie je nog geregeld op de Amerikaanse Ebay langs komen.

De spellen die uit zijn gebracht door Bandai/Nintendo:

- Athletic World (Bandai)
- Dance Aerobics (Bandai)
- Short Order/Eggsplode (Nintendo)
- Stadium Events (Bandai)
- Street Cop (Bandai)
- Super Team Games (Nintendo)
- World Class Track Meet (Nintendo, zelfde als Stadium Events)