Waardevolle videogame spellen

tien zeldzame videospelletjes

Zeldzame games
Hoewel de meeste spellen bedoeld zijn om mee te spelen,
sommige werken het beste wanneer ze nog onaangeroerd zijn.
Vraag het maar aan een persoon uit North Carolina, die onlangs struikelde over een verzegelde kopie van de ultra - zeldzame game
Stadion Evenementen in zijn kelder, die voor het spel 40.000 dollar ontving. Dit noem je zeker een High Score.

 

10. Donkey Kong Mededinging Cartridge ( SNES)
Geschatte waarde : $ 900 - 1.000 dollar

Dit was de Super Nintendo wedstrijd -spel, waar uit je kon kiezen om te spelen bij de Blockbuster video game kampioenschap in 1995. Het is speciaal gemaakt voor het evenement. boxed versies verkopen voor bijna 1.000 dollar.

9. Nintendo World Championships Gray ( NES)
Geschatte waarde : $ 5.000 - 6.000 dollar

Een grijze versie van de Nintendo World Championships. 90 van deze werden weggegeven aan deelnemers tijdens de 1990 competitie, dus het is niet zo zeldzaam als de gouden versie (zie hieronder). Zowel de goud en grijs cartridges hebben een DIP-schakelaar in de linker bovenhoek, zodat de lengte van het spel kan worden veranderd. Hierdoor kun je ze gemakkelijk te herkennen. "

8. NTSC Stadion Evenementen ( NES)
Geschatte waarde : $ 1.200 ( cartridge ) & 40 duizend dollar ( verzegelde doos)

NTSC Stadion Evenementen

Een verzegelde Stadion Evenementen verkocht voor $ 40.000 in maart 2010, waardoor het de duurste verkochte game ooit werd. Het spel werd teruggeroepen door Nintendo, al snel na de introductie. Zodat zij kort hierna het spel onder een andere noemer konden uitbrengen, namelijk World Class Track Meet. Verzamelaars moeten oppassen dat ze niet de PAL versie verwisselen met de NTSC versie.

7. Blockbuster WK II ( Sega Genesis)
Geschatte waarde : $ 2.000

Blockbuster World Championships II

Blockbuster had een tweede WK in 1995, deze werden gehouden in de plaatselijke winkels en mensen hadden de keus om het spel te spelen op de Super Nintendo of Sega Genesis. Het Sega spel was speciaal gemaakt voor deze wedstrijd door Acclaim. Winkel eigenaren waren verondersteld om de cartridge na de wedstrijd te vernietigen, maar een paar exemplaren werden nooit vernietigd.

6. Uncharted 2: Fortune Hunter Edition ( PS3)
Geschatte waarde : 1.200 dollar

Uncharted 2: Fortune Hunter Edition

Dit is de nieuwste game in de top 10. Dertig van deze werden weggegeven door Sony voor random gamers die online Uncharted 2 aan het spelen waren in oktober 2009. Het pakket bevat de game Uncharted 2, een replica dolk en een speciale boxhoes. Het spel zal waarschijnlijk duurder worden naarmate de tijd voortschrijdt, want er zijn zo weinig exemplaren beschikbaar.

5. Air Raid (Atari 2600)
Geschatte waarde : $ 2.800 ( cartridge ) & 18.000 dollar (met de doos )

Luchtaanval

Het exacte aantal exemplaren is niet bekend, maar verondersteld wordt dat dit de kleinste commercieel uitgave is die Atari heeft gedaan. Slechts een boxed versie is ooit gevonden. Het spel heeft een zeer kenmerkende vorm en is hemelsblauw, dus het moet gemakkelijk te herkennen.

4. Nintendo World Championships Gold (NES)
Geschatte waarde : $ 18.000

Nintendo World Championships Gold

26 van deze exemplaren werden er door Nintendo Power uitgegeven, tijdens de Game kampioenschap in 1990 in Universal Studios. Dit waren dezelfde cartridges die tijdens dit evenement werden gebruikt, maar nu in goudkleurige motief. Zoals de originele Zelda voor de NES. De cartridge bevatten: Super Mario spellen, Rad Racer, Tetris en hadden een beperkingen van met 6 minuten en 21 seconden speeltijd. Slechts 13 van deze zijn bekent en dat ze goed terecht zijn gekomen, dus er zijn er nog 13 exemplare daar buiten ergens.

3. Kizuna Encounter ( NeoGeo )
Geschatte waarde : $ 600 ( Japanse versie) & 12000 dollar (PAL versie)

Kizuna Encounter

De Japanse versie is vrij duur, handelsprijs is ongeveer $ 600, maar de PAL versie is al verkocht voor $ 12.000 in het verleden. De twee spellen zijn exact hetzelfde en zijn regio vrij , maar de PAL versie heeft een andere verpakkingen en bijsluiters. Sommige verzamelaars denken dat dit spel niet officeel is uitgebracht, want er zijn maar slechts vijf exemplaren van bekend.

2. Powerfest 1994 Cartridge ( SNES)
Geschatte waarde : 20.000 dollar

Powerfest Cartridge

Er is slechts een van deze bekend. Dit spel werd gebruikt bij de laatste nationale videospel wedstrijd die Nintendo heeft gehouden. Nintendo maakte 33 van deze, voor de wedstrijd. Maar er werd verondersteld dat ze na het evenement waren vernietigd, dus er kunnen nog meer exemplare aanwezig zijn die dans hebben ontsprongen.

1. Nintendo Campus Challenge ( NES)
Geschatte waarde : 20.100 dollar

Nintendo Campus Challenge

Slechts een van deze is bekend op de wereld - de ene exemplaar werd aangetroffen bij een garage verkoop in New York in 2006. Net als Nintendo World Championships, werd het gebruikt in een videogame wedstrijd georganiseerd door Nintendo. Het spel bevat Super Mario 3, PinBot en Dr Mario op dezelfde cartridge en het spel stopt wederom na zes minuten.
door Ben Silverman copyright: yahoo.com

Aanvulling

Je kunt vrijwel alles en nog wat op eBay vinden, onlangs struikelde we over een NES test cartridge. Oorspronkelijk bedoeld was om bij game-winkels hun Nintendo Entertainment systemen te testen. Ongelooflijk genoeg, is deze zeldzame cartridge al meer waard dan 1000 dollar en gezien de enorme aantal (rijke) Nintendo freak. Zal deze niet snel zakken in prijs.

Test NES

In goud beleggen, is altijd raadzaam.... Vintage computer games, is net zo interessant!