Philips in2it - kleurrijke handhelds voor de jonge dames

Toen Philips deze In2it spelcomputer of misschien wel beter gezegd de personel PDA/handheld voor de jonge dames deed ontwikkelen. Hadden ze gelukkig genoeg lef om er een kleurrijke in2it computer van te maken. In tussen weten we ook wel beter en dat er geen 100 Philips in2it handhelds zijn gemaakt. Maar eerder 1000 van deze computers zijn geproduceerd en gelukkig maar... want je ziet ze geregeld voorbij komen in diverse kleuren en verschillende vormen van de beschermingsattribute.

in2it Mieko Kusano

Foto geleend van Mieko Kusano - impactmania

 

Maar wat is nu een in2it Kidcom handheld?

De Philips in2it (Kidcom) was een project ergens tussen 1993 tot 1996, het was gericht op kinderen en als focusgroep jonge meisjes tussen de 8 en 12 jaar. Veel van de populaire spelcomputers in deze periode, waren gemaakt voor jongens en domineerde de markt ook op dat moment. Het meerdere deel van de dames, liep niet echt warm voor deze games. Dus heeft Philips gedacht we gaan iets nieuws op de markt zetten speciaal voor de dames.

In2it handheld boxPhilips in2it prototype handheld

De spelcomputer/PDA werd in verschillende verpakkingen uitgebracht, met en zonder bescherm cases.

philips in2it different package Verschillende variatie Philips In 2 it(Verschillende In2it verpakkingsets zijn er ontwikkeld)

Kleurrijke beschermcases voor de losse Kidcom kaarten

Voor de Philips in2it handheld zijn er verschillende Cardholders ontworpen in verschillende kleuren, hier onder zie je; 3 kleuren en twee verschillende modellen. In deze beschermcases konden ongeveer 10 kaarten in worden bewaard.

in2it card holderC83DFBF7 EEAF 4961 B07B 95FBC7CD917A

Kleurrijke bodyguards voor de In2it computer

De Philips in2it zelf was standard paars met oranje tinten hier en daar. De opslagcase / bodyguard voor de handheld waren ook kleurrijk.

In2it computer case Philips in2it prototype handheld(In2it handlheld met pen en harde bescherm case)

De opslagcases van de kidkom computer bestaan uit 2 schelpen, die dicht gehouden worden door een rubberflap met een drukker erop. Naast dat de handheld erin opgeslagen kan worden, is er ook plek voor twee (spel)kaarten.
Of dit alle kleuren zijn, die gebruikt zijn voor de bodyguards.... Weet ik nog niet zeker, maar in ieder geval is er een paarse, groene, rode en oranje versie uitgebracht


in2it purple bodyguard  in2it green bodyguard  in2it red bodyguard in2it philps oranje

Zelf een handige draagtas

Met deze bonte tas kon je de In2it computer handig transporten. Je kon hem zowel over je schouder als aan je hand meenemen, daarnaast een grote In2it Logo erop gestikt in een gele kleur en de teskt In2it eronder geschreven.

Kidcom Philips draagtas In2it In2it Philips draagtas kidcom

Gestrand op de finishlijn

Helaas is de Philips in2it PDA gestrand door de opruim actie van Jan Timmer, die in 90tiger jaren Philips fit moest maken voor de toekomst. Eigenlijk alle producten voor de consumentmarkt werd flink uitgedund bij Philips. Waaronder ook de Philips CD-i, wat ook een systeem was met veel potentie !!

In2it Kidcom Tentoonstelling

De tentoonstelling omvat een omvangrijke collectie Philips in2iT en aanverwante artikelen, waaronder tal van accessoires zoals de bijbehorende system case en card case en verschillende type tasjes om de PDA in op te kunnen bergen. Het is een unieke expositie, mede doordat de Philips in2iT Kidcom slechts een zeer korte periode in productie is geweest. Er zijn naar schatting slechts 1.000 exemplaren van gemaakt.
Meer info over de expositie In2it tentoonstelling