Supermarionation & View Master

View-Master werd in 1939 geïntroduceerd op de World's Fair en was meteen een succes. De uitvinder William Gruber, was een hobby natuurkundige en zag de View-Master als een belangrijke bron voor het gebruik in de wetenschappen. Hoewel veel science gerelateerde rollen nog steeds vandaag de dag geproduceerd worden voor toonaangevende instellingen, is de View-Master geliefd bij kinderen. Die het succes ervan waarborgen. Al heel vroeg was de aandacht al gevallen op populaire tv-shows, films of de schow van Gerry & Sylvia Anderson's puppet. De laatste had vooral veel aandacht voor detail en heldere kleur gebruik wat goed van pas komt bij ViewMaster beelden.

Supermarionation Anderson's

Hier is een overzicht van bekende View-Master reels, gemaakt met betrekking tot de Supermarionation Anderson's.

View-Master reels werden oorspronkelijk verkocht als "singles" in een gekleurde envelop. Deze werden soms aangevuld met een klein verhaalboekje, die over de dia's ging en een korte bijschriften gedrukt op de Reel. Begin 1950, begon View-Master de schijven te verpakken in sets van drie, inclusief een foto enveloppe en een boekje met 16 pagina's. Afgezien van wat kleine wijzigingen in het ontwerp, bleef View-Master dezelfde verpakking hanteren tot 1982, toen werden de "blister-pack's" en "gift -pack" ingevoerd.

Naast de bovengenoemde elementen, waren er een paar kortstondige variaties aan de lijn toegevoegd en verloren gegaan. De grote 8x8 inch verhaal-map die in Europa werd verkocht tussen 1970 tot 1978 en de "Talking View-Master" werd geïntroduceerd in de vroege jaren 1970. De Talking View-Master waren voor kinderen moeilijk te beheren, de geluidsrollen waren moeilijk in te voegen en het geluid was niet echt inspirerend. Zelfs met deze problemen, werd dit systeem pas in 1981 uit productie gehaald.

Cartoon Carnival - pakket B521 , Sawyers , 1963

cartoon carnavalHoewel de titel weinig zeggend is, heeft deze reel set - een schijf met Supercar. De andere twee reels, zijn Alvin and the Chipmunks en King Leonardo, deze zijn met de hand getekende cartoons. De Supercar toont zeven kleurenfoto's, gemaakt voro view master. De titel van de Supercar verhaal is The Cave Monster. Ook zat er een verhaalboekje bij.

 

 

 

 

 

Stingray - pakket D282 , Tyco , 1993

Deze set werd alleen in Europa verkocht, zowel als een gewone drie- reel "blister -pack" of als een "Gift-set". Doordat de stereo- foto's nooit zijn gemaakt op de oorspronkelijke productie set. Zijn dit mono foto's (van slechte kwaliteit) .

stingray

 

 

 

 

 

Thunderbirds - pakket B453 , GAF , 1966


Het verhaal en de foto's zijn speciaal gemaakt voor de viewmaster en met een kijkje in de geheime basis Hood's. Dit zijn mooie voorbeelden van de stereo-fotografie op hoog niveau. Een 16 pagina's tellende boekje zit ook bij deze set.

Thunderbirds 1966

 

 

 

Thunderbirds - pakket B453 , Tyco , 1992

Thunderbirds blistEen prachtige heruitgave van de originele View-Master set! Deze zijn verkocht in zowel Europa als in Canada, in combinatie met een Giftset of als blister pack. De gift set had een standaard rode kijker, de drie reels en een display box .Thunderbirds giftset

 

 

 

Joe90 - pakket B456 , Gaf , 1968

 joe90Nogmaals, een geweldig stereo -fotografie met extreem dramatische lichteffecten en explosies. Het verhaal is "Attack of the Tiger", is ook beschikbaar geweest in het Italiaansee(Operazione Tigre). Met de bij behorende 16 pagina tellend boekje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright - Jamie Drouin / good Supermarionation Website