Odyssey 2001 spelcomputer van Philips

Met de Odyssey 2001 haalt u een van de meest opwindende spellen van de laatste jaren in huis. Een spel dat spanning van het sportveld in de huiskamer brengt. Test uw reactiesnelheid en die van uw tegenstanders met de Odyssey 2001. Dit waren de eerste regels van de handleiding van deze Philips spelconsole en belooft zo te lezen vele uren van gaming plezier. De Odyssey behoort tot de voorlopers van de Philips VideoPac systemen, die populair waren in de BeNeLux, Frankrijk en Zuid Amerika.

De Odyssey reeks van Philips Odyssey 2001 box

De eerste Odyssey die Philips uitbracht was de 200 in het jaar 1976, deze console had 3 spellen erop staan voor 2 of 4 spelers: Tennis, Hockey and Smash.
In 1977 werd de Odyssey 2001 gelanceerd met eveneens drie spellen, maar wel in kleur dit keer: tennis, hockey, squash met een witte kleurige console.
Een jaar verder in 1978 werd er alweer een opvolger uitgebracht, de Odyssey 2100. Dit systeem had 6 verschillende spellen en als je de variaties meetelt kom je op 23 verschillende spellen. Namelijk: Wipe-out, flipper, Tennis, handbal, ijshockey, voetbal.

Na de Odyssey reek ging Philips verder met de VideoPac systemen, die je als een echte spelcomputer kunt beschouwen, met verwisselbare spel cassette's.