Yano ombouwen tot Robot

Yano is een interactieve verteller, met een innovatieve en expressief gezicht. Het gezicht komt tot leven als hij zijn verhaal vertelt. De verschillende gelaatsuitdrukkingen maken yanodat echt lijkt. Yano vraagt uw kind, welke richting ze willen gaan in het verhaal. Het kind besluit door te drukken op de foto op draadloze afstandsbediening hoe het verhaal lijn gaat lopen. Wanneer het besluit nodig is, vraagt Yano het kind om op een van de foto's of op een knop te drukken. Yano 's verhalen zijn makkelijk te volgen. Deze robot wordt geleverd met een verhaal cartridge, die zes verschillende verhaallijnen heeft. Elk duurt maximaal tien minuten. Yano is in meerdere talen uitgekomen.

 

Wittley


Er is ook nog een opvolger geweest van Yano namelijk: Wittley is een 2e generatie Yano. Hij praat, maakt gezichtsuitdrukkingen, beweegt zijn hoofd, armen en ogen. Maar deze wijkte af van Yano, doordat deze geen verhalen vertelt, maar een kind helpt met leren! Hij doceert alles vanaf het alfabet, getallen, tijd, vormen, kleuren, tot aan lichaamsdelens en nog veel meer. Wittley maakt leren leuk, door het spelen met educatieve spelletjes..... kinderen houden wittley!

yano2

Super Yano

De rede dat we het over Yano hebben, is dat het naast een leuke, grappig en ook nog pedagogische verantwoord speelgoed hebben. Het ook uitermate geschikt is voor de personen die dol zijn op robot's. Het is mogelijk om Yano om te bouwen tot een robot die je zelf kunt aansturen. Denk maar aan de poppen, die Jim Henson gebruikte in de film Labyrinth uit 1986. Qua hi-tech is Yaron verder, qua gezichts uitdrukkingen komen ze heel dicht in de buurt. Hieronder staan een twee tal links en een PDF bestand, die uitleggen hoe je Yano kunt ombouwen tot je eigen Robot

Link 1: good Robotic F.A.C.E.
Link 2 : bad Project: Super-Yano