Welcome visitor you can log in or create an account

Speelgoed

Jumbo spellen - vraag-en-antwoordspel Electro

  • Geschreven door illus

Jumbo spellen is een Nederlands spellen-fabrikant, die net na de tweede wereld oorlog zelf aan de slag ging om spellen te produceren. Bekende Jumbo spellen zijn o.a: Mens erger je niet!, Hamertje Tik, Ganzenbord, Stratego, Toren van Pisa, Pim Pam Pet of Electro.

Het vraag en antwoordspel Electro (Junior of Multi) kwam in 1953 voor het eerst op de markt. Het spel werd geintroducteerd als een intelligentie spel voor jong en oud en ik moet zeggen het klopt helemaal, het is nog steeds een leuk en leerzaam spel om te spelen.

Lees meer: Jumbo spellen - vraag-en-antwoordspel Electro

Nikko F.I. Tyrrell-Ford Six Wheeler

  • Geschreven door Smallmart

Nikko behoord tot de grootste fabrikanten op het gebied van afstandsbediening auto's, gezien hun assortiment van de afgelopen 30 jaar.NIKKO Tyrrell Ford Six Wheeler 6 Ze hebben een breed scala aan RC auto's van peuters tot volwassenen. Een lange tijd marktleider in het maken van radio bestuurd speelgoed, Nikko heeft zich bewezen door het aanbieden van afstandsbedienbare vrachtwagens, jeep, boten en andere voertuigen. Veel Nikko RC auto's hebben een unieke eigenschap namelijk, een turbo-functie die een extra snelheidsboost mogelijk maakte wanneer dat nodig is.

Lees meer: Nikko F.I. Tyrrell-Ford Six Wheeler

Carrera racebaan promotie filmpje uit 1978

  • Geschreven door Smallmart

Carrera racebanen gaan al een paar jaar mee, in 1978 heeft Carrera zelfs een promotie film gemaakt over hoe ze hun Speelgoed assortiment aan het bouwen zijn.

Lees meer: Carrera racebaan promotie filmpje uit 1978

Yonezawa Off-Road Champ - No. 4007

  • Geschreven door Smallmart

Yonezawa Toys was een van de grootste naoorlagse speelgoed fabrikanten in Japan en de eerste spelers op het gebeid van op afstandbestuurbare voertuigen in de vroege jaren 80.

Yonezawa RC 9Het bedrijf is op gericht in 1950 in Tokyo en de focus lag voornamelijk op elektronische & mechanisch speelgoed. Ook maakten ze in de 70er jaren gebruikt van een neven merk STS, waar deze afkorting vanaf komt is onduidelijk. Maar men verondersteld, dat het gaat om een export merk. Yonezawa begon in de tachtiger jaren met RC wagens te bouwen, met als introductie op de wereld markt de 1/10-scale Wave Hunter buggy. Ook brachten ze in deze periode LCD games (Multiboy) uit, waaronder NINJA HATTORI KUN en WESTERN POLICE. 
Het is onduidelijk wat er met dit bedrijf is gebeurd, vermoedelijk houden ze zich nog steeds bezig met productie van elektro items maar voor de industie ipv consumenten.

Lees meer: Yonezawa Off-Road Champ - No. 4007

Tyco's US-1 Trucking

  • Geschreven door Smallmart

US-1 Electric Trucking was een speelgoedlijn van slotcars, die door Tyco was uitgebracht tussen 1980 en 1986. US1 trucking logoHet was vergelijkbaar met HO slotcar racing sets, maar in plaats van auto's werden er dan verschillende soorten vrachtwagens aangeboden. Naast het standaard vooruit rijden, konden ze ook achter uit rijden en zelfs bestond er de mogelijkheid om te laden of lossen. Tyco bracht verschillende items uit voor US-1 Trucking lijn, denkend aan een militarybasis playset of een variatie van autosnelwegen en zelf een stortplaats waar afval gedumpt kon worden.

Lees meer: Tyco's US-1 Trucking