My Pet Monster knuffels

My Pet Monster is pluche pop geproduceerd door American Greetings en het verscheen voor het eerst als zowel speelgoed en video-film in 1986. Als een van de weinige pluche poppen die in die tijd die gemaakt werden voor jongens. My Pet Monster is populair geweest halver wegen de jaren '80 en vroege jaren '90. De pop heeft een blauwe vacht, hoorns, een glimlach en is herkenbaar aan de oranje handboeien.

Het werd vervaardigd door AmToy, een onderdeel van American Greetings, de kaart producent was ook verantwoordelijk voor cartoons als Strawberry Shortcake en troetelberen. Er zijn verschillende versies van de pop zijn uitgebracht, variërend in grootte en andere attributen. Andere personages werden ook gemaakt met felgekleurde bont en onorthodoxe namen als Gwonk, Wogster en Rark. Hun populariteit liet het toe om een schat aan Merchandise uit te brengen, zoals kleurboeken, puzzels en diverse andere items.

In 1987 is ook ook nog een teken serie op TV geweest over dit monster. In 2001 is er nog een poging gedaan om de knuffel nog een keer op de markt te brengen zonder al te veel succes.

Vandaag te dag, zijn ze bijna vergeten - met uitzondering van de nu volwassen mensen, die vroeger hiermee zijn op gegroeid. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in "My Pet Monster", unknown de beperkte lijsten van het speelgoed op eBay.